Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Gengigel®, ideaal product voor een goede nazorg


Placed by : BioComp Industrles bv
27-06-2013

Vught 27 juni 2013 - Gengigel is een bekend merk binnen de tandheelkunde. Al jaren worden de producten aan patiënten geadviseerd. Voor professioneel gebruik is nu de nieuwe productlijn Gengigel® Professional op de markt geïntroduceerd. Zowel deze lijn als de zelfzorgproducten zijn sinds kort verkrijgbaar bij BioComp.

Voordelen Gengigel
Het Gengigel Prof assortiment heeft een hogere concentratie hyaluronzuur dan de consumentenlijn. Het kan worden toegepast door zowel de tandarts/implantoloog, de mondhygiënist(e) als de tandprotheticus. Hyaluronzuur (HA) is een lichaamseigen bouwsteen. Het gebruik van Gengigel Prof:

- Stimuleert en versnelt weefselherstel na een traumatische toestand door hemostatisch effect.
- Gaat zwellingen tegen.
- Stimuleert genezing bij ontstekingsreacties.
- Werkt pijnverlichtend.

Toepassing
Gengigel Prof werkt volgens het principe van de ondersteuning van de genezingspotentie van het eigen lichaam. Het vermindert de pijn zowel na professionele curettage, alsook bij bloedingen vóór en ná operatieve ingrepen, bijvoorbeeld na extracties of bij verwijdering van chirurgisch hechtdraad. Als toepassing is het bijzonder geschikt na parodontale en implantologische ingrepen, extracties, tandsteenverwijdering en root planing, maar ook bij tandprothetische behandelingen. Gengigel wordt als pijnverlichtend ervaren bij bijvoorbeeld drukplekken door een gedragen prothese. Het resultaat van de specialistische behandeling is succesvoller indien de patiënt de behandeling thuis voortzet met een gel of spray van de consumentenlijn.

Een overzicht van de Gengigel Prof producten vindt u hieronder:

Gengigel Prof Syringes:
Reduceert gingivale pockets. Na een afgesloten root planning kan bij een pocketdiepte van code 3 volgens BPE (basic periodontal examination) een eenmalige applicatie van Gengigel tot een beduidende reductie van de gingivale pocket leiden. (2 spuitjes van 1 ml, 0,8% HA)

Gengigel Prof Bulbs:
Bloedstelping bij getraumatiseerd tandvlees. Door de behandeling met Gengigel, zowel na de professionele curettage, als ook bij bloedingen voor en na een operatieve ingreep (bijvoorbeeld bij een extractie, of bij het verwijderen van chirurgische hechtingen), in het bijzonder op moeilijk toegankelijke plaatsen, wordt de hemostase significant bevorderd bij gelijktijdige pijnafname. De Bulbs kunnen met een speciale applicator worden toegediend. (12 capsules van 0,2 ml, 0,8% HA)

Gengigel Prof Fluid:
Reduceren van pijn, speciaal gedurende de professionele gebitsreiniging, bij bleaching, of bij het verwijderen van chirurgische hechtingen, als ook bij het meten van de pocketdiepte. Daarbij is het ideaal bij tandprothetische behandelingen, bijvoorbeeld bij o.a. drukplekken (1 fles van 500 ml, 0,1% HA)

Zelfzorgproducten
Voor een effectief resultaat kan de patiënt het beste de Gel, Spray of Mondspoeling verder thuis gebruiken tot alle symptomen zijn verdwenen. Na 3 tot 5 keer per dag te smeren, sprayen of spoelen, mag minstens 30 minuten niet worden gegeten en gedronken.

Gengigel Gel:
Pijnverlichtend. De patiënt brengt met een schone vinger een dun laagje aan op het tandvlees en masseert het voorzichtig in. (1 tube van 20 ml, 0,2% HA – ook verkrijgbaar in praktijkdoos)

Gengigel Spray:
Pijnverlichtend. De spray zorgt voor een gelijkmatige verspreiding; één keer sprayen op het ontstoken of gewonde weefsel is voldoende. Ook zeer handig bij gevoelige plekken waar men liever niet met de vinger aan wil komen. Tevens is de spray ideaal voor gebruik buitenshuis. (1 spray van 50 ml, 0,01% HA)

Gengigel Mondspoeling:
Pijnverlichtend. De patiënt spoelt 3 keer per dag zorgvuldig met 10 ml (één maatdopje). Gengigel Mondspoeling leent zich uitstekend als onderdeel van een lange termijnaanpak van mondhygiëne voor het onderhoud van gezond tandvlees en mondweefsel. (1 fles van 150 ml, 0,025% HA)

Informatie
Voor meer informatie over de Gengigel producten bezoekt u de website van BioComp (www.biocomp.eu). Voor verdere vragen kunt u telefonisch contact opnemen (tel. 073-684 7202) of een e-mail sturen naar info@biocomp.eu.

View profile page BioComp Industrles bv
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.