Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Persbericht; Nobel Biocare™ neemt BioCad over


Placed by : Nobel Biocare Benelux B.V.
17-11-2008

PERSBERICHT
Houten, 14 november 2008

Nobel Biocare™ neemt BioCad over - een toonaangevende ontwikkelaar van ontwerpprogrammatuur voor tandheelkundige restauraties

Nobel Biocare™ sluit een strategische alliantie met Optimet - marktleider op het gebied van optische meetsystemen

Deze week heeft Nobel Biocare officieel bekend gemaakt dat zij BioCad Medical Inc. heeft overgenomen. Het Canadese BioCad loopt voorop op het gebied van computergestuurde ontwerpprogrammatuur (Computer Aided Design) voor tandheelkundige prothetiek en de productie van implantaatgedragen brugwerk en overkappingsprotheseprothetiek. Nobel Biocare verkrijgt tevens het eigendom van alle handelsnamen, merknamen, de productontwikkelingsportefeuille en de productiefaciliteit in Quebec.
Daarnaast heeft Nobel Biocare een exclusieve partnerschapovereenkomst gesloten met het Israëlische Optimet Optical Metrology Ltd. Optimet is een dochteronderneming van de Ophir Group, wereldwijde marktleider op het gebied van optische meetapparatuur en uitvinder van de zogenaamde conoscopische holografie.
In samenwerking met Optimet is een nieuwe generatie optische scanners voor de tandheelkunde ontwikkeld, waarmee veel meer mogelijk zal zijn dan met de huidige generatie scanners.

Procera® System, onderdeel van Nobel Biocare en marktleider op het gebied van dentale CAD/CAM, kan hierdoor zijn productpallet verbreden en verdiepen zodat het zijn leidende positie kan verstevigen.
De producten zullen in drie verschillende productiecentra worden vervaardigd, met een levertijd van 24 uur.
De nieuwe producten en diensten zullen officieel eind februari voor het eerst worden gepresenteerd tijdens de Chicago Midwinter Meeting.

In Europa zal de nieuwe scanner, de nieuwe software en het uitgebreide productassortiment worden voorgesteld op de Internationale Dental-Schau (IDS) die van 24-28 maart 2009 in Keulen plaatsvindt.

Procera® System wordt NobelProcera
Vanaf nu zal divisie Procera® System zich presenteren onder een nieuwe naam: NobelProcera. NobelProcera staat voor het toonaangevende systeem voor dentale CAD/CAM restauraties.
NobelProcera wordt een aparte divisie binnen Nobel Biocare.

Nieuwe producten en toepassingen
De nieuwe optische scanner scant diverse werkstukken tegelijkertijd en is tevens geschikt voor scannen van gebitsafdrukken. De scanner werkt intuïtief en is uiterst snel. Dit komt door de toepassing van een nieuwe scantechniek op basis van conoscopische holografie.

De nieuwe CAD-software is uiterst gebruikersvriendelijk door zijn simpele navigatie van het programma, zijn effectiviteit en zijn grote grafische mogelijkheden.
De software is ontwikkeld dóór tandtechnici vóór tandtechnici en is daarom zeer praktisch, met zaken als een bibliotheek met gebitselementen, volledig anatomische vormgeving bij kroon- en brugwerk, zogenaamde cut-back-techniek voor kroon- en brugwerk en abutments en daarnaast het scannen van opwasmodellen voor kroon- en brugwerk.
Tevens zijn de mogelijkheden verbeterd voor het ontwerpen van connectoren voor kroon- en brugwerk en kunnen opwaswerkstukken worden gescand, zelfs van een volledige tandboog. Er is een virtueel instrument ontwikkeld voor het uitblokken van ondersnijdingen, een automatische parallelometer en de outline van de preparatie wordt automatisch bepaald.

Met de nieuwe software kunnen ook staaf/hulsverbindingen en telescoopkronen voor de implantaatgedragen overkappingsprothese worden ontworpen. Daarnaast komt er een uitgebreid assortiment aan staafconstructies, al dan niet voorzien van precisieverankering.

De nieuwe software maakt het tevens mogelijk om diverse nieuwe restauraties, uit verschillende materialen te vervaardigen.
Voorbeelden zijn: gekleurd zirconiumdioxide voor keramische abutments, conventionele en implantaatgedragen Procera®-bruggen, toepassing van niet-edele legeringen voor kroon- en brugwerk (inclusief chroomkobalt en titanium) en kunsthars voor diverse restauratieve toepassingen.
Op productniveau zullen de nieuwe mesostructuren voor de implantaatgedragen overkappingsprothese, abutments en implantaatgedragen bruggen geschikt zijn voor toepassing op prothetische platforms van vrijwel alle gangbare implantaatsystemen.
Op productieniveau krijgt Nobel Biocare de beschikking over kwalitatief hoogstaande laser-sintertechnologie.

Voor meer informatie of rechtenvrij beeldmateriaal:

Guido van den Berg
Product & Marketing Manager
Tel: 030-635 49 49
E-mail: guido.van.den.berg@nobelbiocare.com


- einde persbericht -

Over Nobel Biocare
Nobel Biocare is een concern dat is gespecialiseerd in medische hulpmiddelen, en is wereldmarktleider op het gebied van innovatieve, esthetische tandheelkundige oplossingen. Producten worden op de markt gebracht onder de merknamen Brånemark System®, NobelSpeedy™, NobelReplace™, NobelPerfect®, NobelDirect®, Replace® Select (tandheelkundige implantaten) en Procera® (gepersonaliseerde esthetische prothetiek). Nobel Biocare biedt een compleet assortiment op het gebied van de restauratieve tandheelkunde, waarin naast een grote verscheidenheid aan innovatieve Crown & Bridge & Implant-producten ook training & voorlichting en klinisch gedocumenteerde behandelconcepten zijn opgenomen. Nobel Biocare telt circa 1800 werknemers. In 2005 bedroegen de omzet van het bedrijf 485 miljoen euro. Nobel Biocare is gevestigd in het Zwitserse Zürich met hoofdkantoren in Zürich en het Zweedse Göteborg. De productie vindt plaats in vier verschillende productfaciliteiten in Zweden en de Verenigde Staten. Nobel Biocare beschikt in 33 landen over directe verkooporganisaties. De aandelen van moedermaatschappij Nobel Biocare Holding AG zijn genoteerd op de Zwitserse beurs (SWX) en de Zweedse beurs (OMX) in Stockholm. www.nobelbiocare.com

View profile page Nobel Biocare Benelux B.V.
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.