Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Geschrapte tandarts boort stug verder


Placed by : Looking for Dental
05-11-2007

AMSTERDAM - De assistente van de tandartspraktijk in Noord-Holland smeekt bijna of we de naam van haar tandarts erbuiten willen houden. De afgelopen jaren kreeg hij twee keer te maken met waarnemers die de gebitten van zijn patiŽnten ruÔneerden. Dat kostte hem al honderden patiŽnten Ďen daar zijn we nu net een beetje overheení.

De eerste keer werd de praktijk gedupeerd door tandarts Harold Sobel, een wegens schulden naar Nederland uitgeweken Amerikaan. Tijdens zijn waarneming richtte hij verwoestingen aan in de monden van patiŽnten. Hij werd later door de rechter gedwongen tot schadevergoeding.

Om een nieuwe start te maken, verhuisde de praktijk naar een dorp verderop. Toen de tandarts voor familiebezoek naar het buitenland moest, werd als waarnemer Ben Verlinden uit Leiderdorp aangesteld. Die had weliswaar vijf tuchtzaken achter de rug en was in 2001 uit zijn vak gezet, Ďmaar hij misbruikte het registratienummer van zijn tweelingbroer, dus hoe hadden wij dat kunnen weten?í

Controle van zijn bevoegdheden in het BIG-register, het overzicht van medische beroepsbeoefenaren, zou bovendien niets hebben opgeleverd. Wie zijn naam intikt, leest op het scherm niet dat Verlinden uit het register is geschrapt, maar dat meer Ďzoekargumentení nodig zijn om tot resultaat te komen.

ĎDat roept inderdaad het idee op dat je niet goed zoekt en dat hij dus nog geregistreerd staatí, erkent de woordvoerder van het BIGregister, Adriaan Duivesteijn .

Na zijn eerste veroordelingen vertrok Verlinden naar Spanje, waar hij een tijdlang zijn beroep uitoefende. Bij terugkeer ging het mis in een praktijk in Berkel en Rodenrijs. Daar werd hij in 2004 gesnapt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij werd veroordeeld door de rechter, maar probeerde het in Noord-Holland dus opnieuw. Justitie heeft hem vorige maand voor negentig dagen vastgezet.

Dat Verlinden door het tuchtcollege al waarschuwingen, een boete en een berisping opgelegd heeft gekregen, is niet te traceren. Die maatregelen komen niet in het register terecht. Publicaties erover in vaktijdschriften zijn anoniem.

PatiŽnten kunnen deze gegevens dus vrijwel niet achterhalen, erkent de secretaris van het centraal tuchtcollege. Schorsingen komen wel in het register, omdat medici dan niet mogen doorwerken, maar zodra de termijn van de schorsing voorbij is, verdwijnt de aantekening.

Dat biedt de mogelijkheid om straffeloos door te werken. Bij tandartsen, die veelal eigen baas zijn, is die kans groter dan bij bijvoorbeeld artsen die zijn verbonden aan een ziekenhuis.

Zo lichtte tandarts Hok Tong Kwee, die vijf keer tuchtrechtelijk is veroordeeld, zijn patiŽnten niet in toen hij in 2004 uit zijn ambt werd gezet wegens Ďhardnekkig, onverbeterlijk onvoldoende presterení. Justitie heeft al zijn patiŽnten gevraagd hun ervaringen te melden en kreeg honderden reacties. Kwee moet binnenkort voorkomen.

Tandarts Harold Sobel keerde in 2005 terug naar de Verenigde Staten, waar hij werd vastgezet. Horrorverhalen over zijn werkwijze staan beschreven op het forum van tandarts.nl. Hij is nooit geschrapt. Navraag bij het BIG-register leert dat Sobel in Nederland nog gewoon staat ingeschreven.

Bron: www.volkskrant.nl

View profile page Looking for Dental
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiŽne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiŽne.