Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Tanden bleken: fantastisch of verwoestend?


Placed by : Looking for Dental
13-08-2007

Witte tanden zijn voor veel mensen een schoonheidsideaal, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De nieuwste rage luidt 'bleaching' oftewel supersnel tanden bleken. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Is het dat ook?

'Bleach- bedrijven' schieten uit de grond en de prijzen worden steeds lager. Zij bieden een hagel funkelneu gebit binnen 60 minuten dat zo'n 3 jaar stralend blijft. Velen zouden er een moord voor doen. Maar voor een paar honderd euro kan het dus ook. Vele celebrities met stralend witte tanden gingen je voor en trotseren nu breedglimlachend elke camera met telelens. Maar wie lacht het laatst... Vallen bij deze schitterende sterren over een aantal jaar niet de tandjes uit het bekkie?

Gele tanden en de commercie
In de loop van de jaren nemen je tanden en kiezen kleurstoffen op, bijvoorbeeld door het nuttigen van sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc. Een natuurlijk proces waardoor met het ouder worden, de tanden donkerder worden. Jaren geleden sprong de commercie al op het 'witte tanden complex' van vele consumenten en bleken biedt dan een oplossing. Er zijn verschillende systemen om te bleken. De meeste worden via de tandarts gedaan, maar je kunt sommige systemen ook kopen in de winkel of via de tv.

Zo werden er bijvoorbeeld whitener tandpasta's geïntroduceerd. Deze bevatten een licht schuurmiddel dat misschien wel zorgt voor iets wittere tanden. Maar ook dat het beschermende glazuurlaagje aan gort gaat. Ook werd bekend dat sommige bleekproducten zeer schadelijk waren. Zoals bleekgels die de tanden niet alleen wit, maar ook broos maken en tot maagzweren konden leiden.

De nieuwste technieken
De nieuwere bleach-klinieken werken met een bleekgel in combinatie met een speciaal licht (plasma lamp of een laser). Deze activeert en accelereert de werking van de gel, die overigens het agressieve waterperoxide bevat in een wettelijk toegestane concentratie.

Soms kan het voorkomen dat je tijdens of na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Als je gevoelige tanden hebt of uit voorzorg enige vorm van pijn wilt voorkomen, kun je voor de behandeling een lichte pijnstiller innemen. Je tandvlees wordt beschermd door een siliconenlaagje die op je tandvlees wordt aangebracht. Daarnaast worden je lippen ter bescherming ingesmeerd met een speciale gel. Dit biedt voldoende bescherming tegen de lamp en de peroxide.

Deze methode wordt in de Verenigde Staten al 10 jaar toegepast zonder bekende schadelijke bijwerkingen. Er zijn op de lange termijn dus geen nadelige gevolgen bekend. Op de korte termijn kan een lichte demineralisatie optreden (het oplossen van bouwstoffen uit het glazuur). Dit is vergelijkbaar met het drinken van een blikje cola en is na 24 uur weer tenietgedaan door de bufferende werking van het speeksel.

Conclusie
Er zijn dus voldoende alternatieven, maar vooral bij zelfbehandelingen lijkt het kiezen uit verschillende kwaden. Het beste is om eerst deskundig advies in te winnen bij je tandarts en vervolgens met een professioneel 'bleach bedrijf' in zee te gaan. Aan alles kleeft een risico, maar onder begeleiding van een professional zit je sowieso het beste. tooStylish(www.toostylish.com)

View profile page Looking for Dental
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.