Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Van gebitsprothese tot implantaat in Lansingerland


Placed by : Looking for Dental
22-06-2007

Lansingerland - Sinds enige tijd is er een nauwere samenwerking tussen drie praktijken op het gebied van tandheelkunde: Alex van Hartevelt (Tandprothetische Praktijk A.P.M. van Hartevelt), Mart van Someren Brand (Tandtechnisch Laboratorium van Someren Brand) en Marcel van der Zwet (Tandheelkundepraktijk van der Zwet). Zij hebben de krachten gebundeld om beter zorg te verlenen en makkelijker bereikbaar te zijn.

Tandprotheticus Van Hartevelt: "Sinds 1987 met een praktijk in Rotterdam en in 2000 gevestigd aan de Kerksingel te Berkel en Rodenrijs. PatiŽnten kunnen bij mij, met of zonder verwijzing van een tandarts, direct terecht voor het vervaardigen van een gebitsprothese, maar ook bijvoorbeeld voor reparatie. In sommige gevallen is de onderkaak zo geslonken dat er geen goed gebit meer gemaakt kan worden. In dat geval vraag ik aan de patiŽnt of ze een afspraak willen maken met de tandarts. Deze bekijkt of er een mogelijkheid is om implantaten in de onderkaak te plaatsen, zodat we daarop een zogenaamd 'klikgebit' kunnen maken.
Tandarts Van der Zwet vertelt: "Sinds 1990 heb ik een praktijk in Bleiswijk, waarvan de laatste jaren in de Marconistraat te Bleiswijk. PatiŽnten kunnen via de tandprotheticus of een verwijzing van hun eigen tandarts een afspraak bij mij maken. Na een intakegesprek heb ik de benodigde informatie over de gezondheid en wensen van de patiŽnt. Met behulp van een onderzoek en rŲntgenfoto's bepaal ik of implantaten mogelijk zijn. Wanneer de implantaten geplaatst zijn, moeten ze zes tot acht weken de tijd krijgen om vast te groeien. In deze tijd kan de oude prothese gedragen worden, maar moet voorzichtigheid betracht worden met eten. Ik adviseer in deze fase geen gezellige etentjes."
Hierna kan er een kliksysteem op de implantaten worden geschroefd. De prothese kan nu gemaakt worden. Wat niet veel mensen weten is dat de implantaten goed schoongemaakt moeten worden. Dat is zeker vreemd voor patiŽnten die al lang hun tanden en kiezen kwijt zijn. Daarnaast is absolute noodzaak dat de implantaten ťťn keer per jaar worden gecontroleerd . Wanneer de implantaten goed onderhouden worden, kunnen ze heel lang meegaan.
Onderzoek toont aan dat 90-95 procent van de implantaten na twintig jaar nog prima functioneren. Het kliksysteem en de prothese houden het echter minder lang vol. Na ongeveer acht jaar moet het een en ander vervangen worden. De tandprotheticus/tandtechnicus zal dan een nieuw kliksysteem maken.

Laboratorium
Tandtechnicus Van Someren Brand is eveneens al vele jaren actief vanuit Bleiswijk: "Sinds 1979 heb ik mijn laboratorium in Bleiswijk; dat is in 1997 verhuisd naar de Overbuurtseweg. In principe heb ik geen direct contact met de patiŽnt. De communicatie gaat via de tandprotheticus of tandarts. In sommige gevallen is het lastig de werkstukken zonder de patiŽnt te vervaardigen; in dat geval laat ik de patiŽnt zelf langskomen. Er zijn veel ontwikkelingen in de tandtechniek. Dat geldt voor zowel de materialen als technieken. Een voorbeeld hiervan is het frezen van metaalvrije kronen en bruggen met behulp van de computer. Het is erg belangrijk dat ik een goed contact heb met de beide heren, om een zo goed mogelijk werkstuk te maken. Mocht het, ondanks onze goede zorgen, toch niet naar wens zijn, dan wordt het opnieuw gemaakt.

Uitgebreide mondzorg
"We willen graag de inwoners van Lansingerland laten weten dat de reeds bestaande goede mondzorg in de eigen omgeving is uitgebreid. Er is grote behoefte aan goede mondzorg.
Tegenwoordig wil men meer voorlichting. Ons vak wordt ook steeds uitgebreider, zowel op technisch als sociaal vlak. De laatste jaren zien we echter ook de commercialisering binnen de gezondheidszorg toenemen en dat baart ons zorgen. Wij willen ons vak goed uitoefenen en daar zitten meer kanten aan dan alleen de commerciŽle. Ons doel is een compleet pakket aan te kunnen bieden; mondzorg in al haar facetten."
Voor meer informatie: Tandprothetische Praktijk A.P.M. van Hartevelt (010 - 511 17 00), Tandheelkundepraktijk van der Zwet (010 - 521 58 50) en Tandtechnisch Laboratorium van Someren Brand (521 68 84).View profile page Looking for Dental
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiŽne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiŽne.