Register | Why register? | Login Marketplace Find dental distributors Follow looking4dental on Twitter Facebook

Monde Dental Lab   Facebook

Looking for Dental.com Search engine for Dental Addresses Dental Products Dental Jobs and Dental Calendar

  Home Products Manufacturers Distributors Dental laboratory Dentists Jobs Games News Video Students Marketplace Twitter

  Home Dentalproducts
Acrylics
Dental grey line
Alloys
Dental grey line
Anesthetics and Medication
Dental grey line
Articulating and occlusion
Dental grey line
Attachments
Dental grey line
Biomaterial
Dental grey line
Bruxism
Dental grey line
Cadcam
Dental grey line
Cements
Dental grey line
Clothing
Dental grey line
Cosmetic and Restorative
Dental grey line
Crowns and bridges
Dental grey line
Desinfection and safety
Dental grey line
Disposables
Dental grey line
Education
Dental grey line
Endodontics
Dental grey line
Equipment and furniture
Dental grey line
Finishing and polishing
Dental grey line
Implants
Dental grey line
Impression and Duplicating
Dental grey line
Impr. trays / tray material
Dental grey line
Instruments and Tools
Dental grey line
Insurance and Finance
Dental grey line
Jobs and recruitment
Dental grey line
Magazines
Dental grey line
Oral Care and preventives
Dental grey line
Orthodontics
Dental grey line
Packaging and Distribution
Dental grey line
Raw material and appliances
Dental grey line
Software and Internet
Dental grey line
Teeth
Dental grey line
waxes
Dental grey line
Manage
Login
Register
Your manage page
More
Costs
Advertise
FAQs
About
DentalCatalog
>> Home >> Dental News - Dental Videos

Blijvend op zoek naar tandtechnici die mee willen groeien


Placed by : Elysee Dental Solutions B.V.
16-05-2007


Elysee Dental Solutions zet steeds meer in op Innovatie

Nadat Elysee Dental afgelopen september haar vijf-jarig bestaan vierde met een groot lustrumsymposium (‘Kiezen voor de Toekomst’) en de opening van haar zeer moderne bedrijfspand, heeft zij steeds meer de weg van de innovatie gekozen. In een branche die gekenmerkt wordt door ambachtelijkheid en conservatisme, een ware verandering van strategie. Doel is uiteindelijk om patiënten een kwalitatief beter product te kunnen bieden tegen aanzienlijk scherpere tarieven. Nadat Elysee Dental met haar nieuwe aanpak in 2001 op de markt kwam, heeft zij een forse verandering teweeg gebracht in het tandtechnische landschap. Inmiddels behoort zij tot de marktleiders en blijven de jaarlijkse groeicijfers boven de 50%.

Tandtechniek in Nederland heeft zich decennia lang slechts beperkt inhoudelijk ontwikkeld terwijl de wereld om ons heen in een ware stroomversnelling kwam. Mede door een combinatie van prijsafspraken en een gebrek aan inkoop prikkels bij de tandartsen, was het prijsniveau inmiddels de hoogste binnen de EU geworden. Oprichters Koen Clement en Paul Riteco wisten via hun internationale contacten een joint venture op te starten met een zeer hoogwaardig tandtechnisch lab in Shenzhen, net buiten Hong Kong. Dit gekoppeld aan een uitgekiende logistiek en een compleet opgetuigde front office, waar bijv. alle werkzaamheden ook lokaal verricht kunnen worden, zorgden zij ervoor dat de kwaliteit als beter gepercipieerd werd dan het gemiddelde in Nederland. Maar dan voor volledig andere prijzen. “Dit betekent dus zeker wel dat we ook het aantal tandtechnici in onze vestiging in Alphen aan den Rijn zien vergroten”, aldus Koen Clement, verantwoordelijk voor onder meer Personeelszaken. “De tandarts bedienen wij zoals ieder ander lab en zelfs meer dan dat. Door onze snelle groei zijn wij derhalve bijna permanent op zoek naar die tandtechnici die niet alleen veel kennis en kunde hebben op ambachtelijk niveau, maar zeker ook een uitdaging zien in de directe communicatie met tandartsen. Dus weten hoe je iets moet doen maar ook weten hoe je dit kan overbrengen naar een ander. Onderwijl wordt veel geïnvesteerd in innovatie en daarmee proberen we een leidende positie op te bouwen.” Inmiddels is Elysee Dental een begrip geworden in tandheelkundig Nederland en bedient zij zo’n 700 klanten.

“Ons doel is even simpel als effectief: betere tandheelkundige zorg voor meer geld. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit. Sterker nog, wij werken aan vormen van kwaliteitsnormering en garantiestelling die betrekkelijk normaal zijn in andere branches, zeker waar het gaat om de medische technologie, maar nog niet in de tandtechniek”, aldus Paul Riteco. Riteco was in het verleden betrokken bij de ontwikkeling en bedrijfsmatige opzet van de productie van delen van kroon en brugwerk via Cad/Cam technologie dus heeft ook zeker oog voor deze ontwikkeling. “Probleem is alleen dat deze gestandaardiseerde processen duurder verkocht worden dan handwerk, en dat is natuurlijk een gotspe. Het kan en moet een betere kwaliteit leveren voor een lagere prijs. Patienten zelf, maar ook verzekeraars zullen daar in de toekomst steeds meer op gaan sturen bij hun beslissing”.

Volgens Koen Clement zoekt Elysee vooral naar nieuwe, innovatieve wegen om de prijs / kwaliteit verhouding te optimaliseren en investeert daarbij ook sterk in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. “De wens om met mooie tanden die goed functioneren door het leven te gaan wordt alleen maar groter. Daarbij zoeken wij de juiste mensen met de wil om te groeien in een dynamische omgeving. De opleiding tandtechniek in Nederland is prima maar voorziet ons inziens niet voldoende in het communicatieve aspect. Daar wordt binnen Elysee zelf dan ook in voorzien.”

Tandtechnici die interesse hebben kunnen een e-mail sturen naar koen.clement@elysee-dental.com


View profile page Elysee Dental Solutions B.V.
Register Dental Catalog © Looking for Dental since 2004 | About | Contact | Rights / Disclaimer / Privacy Notice | Wallpapers & Banners Hosted by iBBe
 
TandenborstelTandenborstel

Nederlandse vlag Poetstechnieken op LookingforDental.com

De meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.
Poetstechnieken streeft ernaar een compleet overzicht te geven van de meest gebruikte methoden voor mondhygiëne.